Mi az a személyzeti diagnosztika?

A coaching  személyes, teljesítmény, karrier, és életvezetési problémák megoldására vállalkozó szolgáltatás.

Az Innermetrix személyiségdiagnosztika 3 részből áll, melynek során az alábbiakat vizsgáljuk:

  • viselkedés
  • motiváció, értékek
  • tehetségek, kompetenciák

A kb. fél óra alatt kitölthető online kérdőív feldolgozása után mindenki kap egy részletes jelentést, valamint  egy 1 órás személyes visszajelzést a felmérés eredményéről. Itt olyan gyakorlati kérdéseket érintünk, mint a kommunikáció másokkal, preferált tanulási stílus, ideális munkakörnyezet stb.

Az egyéni coaching ülések keretében lehetőség nyílik az eredmények részletesebb megbeszélésére és egyéni karrier vagy életvezetési stratégia kidolgozására.

A személyzeti diagnosztika összetevői

Viselkedés

Válasz a HOGYAN Kérdésre (DISC profil)

Az Innermetrix által végzett kutatás azt mutatja meg, hogy a legsikeresebb emberek valamennyien ÖNISMERETTEL rendelkeznek.

Ezek az emberek könnyen felismerik azokat a helyzeteket, amelyek sikeressé tehetik őket, és ez megkönnyíti számukra, hogy megtalálják azt a – viselkedési stílusuknak megfelelő – módszert, vagy utat, amely leginkább segíti őket céljaik elérésében. Ezenkívül elmondható, hogy ezek a személyiségtípusok korlátaikat is ismerik, illetve hogy mikor és miben nem hatékonyak, ezáltal azt is könnyebben átláthatják, hogy milyen utat vagy irányt ne válasszanak, vagy milyen magatartásformát ne erőltessenek magukra. Azok, akik megértik saját természetes viselkedési preferenciáikat sokkal, nagyobb valószínűséggel ismerik fel és használják ki megfelelő módon és időben a lehetőségeket, és így nagyobb eséllyel érik el a kívánt eredményt.

Motiváció

Válasz a MIÉRT kérdésre (Érték-index)

Az Innermetrix által végzett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a legsikeresebb emberek az ÖNISMERET magas szintű birtoklásában osztoznak.

Az ilyen emberek fölismerik azokat a helyzeteket, amelyek sikeressé teszik őket, és ez megkönnyíti számukra azt, hogy a célok elérésének olyan módját találják meg, ami összhangban van a motivációikkal. Egyúttal tisztában vannak korlátaikkal is, illetve, hogy hol nem lennének hatékonyak. Ez segíti őket annak felismerésében, hogy mi az, ami nem inspirálja őket, vagy mi az, ami nem fogja őket a siker irányába motiválni. Azok, akik jobban megértik természetes motiválóikat, sokkal, nagyobb eséllyel választják ki a megfelelő lehetőségeket a megfelelő okból, és így elérik a kívánt eredményeket.

Az Értékek-Index ötvözi Dr. Eduard Spranger és Dr. Gordon Allport kutatási eredményeit arra vonatkozóan, hogy MIÉRT vagyunk motiváltak abban, hogy a tehetségünket használjuk. Az értékek HÉT dimenziója, amit e két kutató felfedezett, segít megérteni, hogy mi késztet minket arra, hogy a képességeinket egyéni módon használjuk. Az Értékek-Index segít megérteni azt, hogy hogyan tudjuk a teljesítményünket maximalizálni azon keresztül, hogy a szenvedélyünk és a foglalkozásunk között nagyobb összhangot érünk el.

Tehetségek

Válasz a MI kérdésre (Attribute Index)

Az „IMX Attribute Index“ egy személy természetes tehetségeit méri. Ez a 3 döntéshozatali minta elemzése alapján történik, mely mind a külső, mind a belső világunkra vonatkozik. Különböző kulcskompetenciákat tudunk azonosítani. A tudományos hátteret a Prof. Robert S.Hartman által kidolgozott formális Axiológia tudománya nyújtja.

További szolgáltatásaink

COACHING

Üzleti és karrier coaching- segítség jellemzően Y generációs vezetők számára

DIREKT KERESÉS, FEJVADÁSZAT

Vezetők és specialisták kiválasztása- fejvadászat, executive search

Dolgozna az Ikelosszal?

Dolgozna az Ikelosszal?

Menü